Please copy and visit
"https://integrated2021.cci.com.tr"
address in one of the following
browsers.

SORUMLU KURUMSAL 
VATANDAŞLIK

DEĞER YARATMA YAKLAŞIMIMIZ
Sorumlu Kurumsal Vatandaşlık

Ekonomik Etki

11 ülkede 870.000’den fazla satış noktasıyla faaliyet gösteren ve 430 milyondan fazla tüketiciye hizmet veren CCI, bulunduğu ülkeler üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. CCI Türkiye operasyonları, faaliyet gösterdiği bölgelerde yaklaşık 30.000 doğrudan ve dolaylı iş yaratmaktadır. Operasyonlarımız Türkiye perakende sektöründe 160.000 çiftçiye gelir ve 4,1 milyar TL katma değer sağlamaktadır. CCI olarak ürünlerimizi mümkün olduğunca yerel olarak tedarik ettiğimiz hammaddelerle üretiyor, dağıtıyor ve satıyoruz.
Bir şişe Coca-Cola, üretimden tüketiciye uzanan yolculuğunda birçok sektör için katma değer yaratır. Tek bir şişe Coca-Cola üretiminde tarım, enerji, imalat, nakliye, dağıtım, perakende, soğutma, reklam, medya ve paketleme dahil olmak üzere birçok endüstri rol oynar. Böylece faaliyetlerimiz ekonomik değer zincirinde büyük ölçekte iş hacmi yaratılmasını sağlar.

Faaliyet gösterdiğimiz her coğrafyada bölge halkının istihdamına katkımıza ek olarak ödediğimiz vergiler ve toplumsal yatırım programlarına verdiğimiz destekle genel ekonomik refaha katkıda bulunuyoruz.
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın

CCI Gönüllüleri

Çalışan gönüllülüğünü teşvik etmek ve desteklemek, CCI organizasyon kültürünün yapı taşlarından biridir. Gönüllülük uygulamalarına rehberlik etmek amacıyla kurulan çalışan gönüllülük kulüpleri faaliyetleri kapsamında çevre koruma faaliyetlerinin (temizlik, ağaç dikme vb.) yanı sıra hastanelerde yetim ve çocukları ziyaret etme faaliyetleri de bulunmaktadır.

2017 yılında CCI, gönüllülük faaliyetlerini tüm çalışanları için sistematik olarak teşvik etmek ve desteklemek amacıyla CCI Gönüllülük Programı'nı oluşturma yolunda önemli bir adım attı. CCI Gönüllülük Programı’nın, kuruluşların gönüllülüğü daha etkin yönetmelerini sağlayan dijital bir platform olan AbilityPool ile gerçekleştirdiği işbirliği ile 100’den fazla Sivil Toplum Kuruluşunun projelerinde ve kendi hayata geçirdiği projelerde gönüllülerimiz, tek bir ortamda buluşuyor. İlk olarak Türkiye'de başlatılan program, kademeli olarak diğer CCI ülkelerine de yayılıyor. CCI, programın bir parçası olarak Anadolu Vakfı da dahil olmak üzere STK'ların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve yerel yönetimlerle işbirliği yapmaktadır. CCI çalışanları, tercih ettikleri faaliyet alanlarını belirterek şirketin intranet platformu üzerinden Gönüllülük Programı'na katılmak için başvurabilirler.
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Coca-Cola Türkiye Hatıra Ormanları
23 Kasım 2021’de Coca-Cola Türkiye Gönüllüleri ve Ege Orman Vakfı yetkililerinin katılımıyla Coca-Cola Türkiye Hatıra Ormanları'nı oluşturacak ilk fidanlar Bursa-Mudanya ağaçlandırma sahasında düzenlenen dikim töreni ile toprakla buluştu.

Bursa’nın yanı sıra Adana ve Elazığ bölgelerinde de dikilecek fidanlar büyüyerek 50 bin ağacın kök saldığı “Coca-Cola Türkiye Hatıra Ormanları”na dönüşecek.

Toplumsal Yatırımlar

Faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda işimizi yaparken değer yaratmak en önemli hedefimizdir. CCI olarak etkileşimde bulunduğumuz tüm paydaşlar için farklı şekillerde değer yaratmaya çalışıyoruz. Yerel ve uluslararası STK'lar ile işbirliği yaparak çalışanlarımıza gönüllü roller veriyoruz. Sorumlu bir kurumsal vatandaş olarak, iyi bir kurumsal vatandaş olarak tanınmak ve topluma yatırım yapmak hedefiyle değer yaratmaya ve projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Projelerimiz, su ve atık yönetimi ile birlikte esas olarak gençlerin ve kadınların güçlendirilmesine odaklanıyor.
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın

Gençleri Güçlendirme Projeleri

Gençliği güçlendirme, %50'den fazlasını gençlerden oluşan bir nüfusa hizmet veren CCI için bir önceliktir. Gençlerin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımızı iki ana alanda birleştiriyoruz: genç girişimciliği ve spor.

Faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda nüfusun büyük bir bölümünün genç olması, geleceğimize yatırım yapmaya yönelik projeler geliştirme isteğimizi artırıyor.
3,2,1 Başla (Kırgızistan)
18-35 yaş arası gençlerin kendilerini gerçekleştirmeleri için uygun koşullar ve destekleyici, kapsayıcı bir kamusal ortam yaratmayı, yeni nesil vatandaşlar oluşturmayı, sorunların ve sorunların çözümünde sorumlu bir şekilde yer almayı amaçlayan proje kapsamında katılımcılara çevreyi ve toplumu iyileştirmeye yönelik projeleri uygulama fırsatı verilmektedir. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını takip eden iyi projeler, proje uygulaması için hibe almaktadır. Proje ile ulaşılması amaçlanan temel hedef yeşil ekonomi alanında sosyal girişimciliğin geliştirilmesi yoluyla gençlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları konusunda bilinçlendirilmesidir. Proje kapsamında 90’dan fazla başvuru toplanmış ve son aşama için 30 katılımcı seçilmiştir.
3,2,1 Başla! (Kazakistan)
Gençlerin sürdürülebilir bir yaşam hedefiyle geliştirdikleri çözümleri desteklemeyi amaçlayan 3.2.1 Başla! 2021 yılında Kazakistan'da başarıyla uygulanmaya devam etti.

Kazakistan, “3.2.1. Başla!” programının 7. sezonunun lansmanını duyurdu.

Lansman kapsamında CCI Kazakistan, proje ortaklarıUlusal Girişimciler Odası ve Yeşil Ekonomi Koalisyonu ile birlikte "Gençlerin Sürdürülebilir Kalkınma'nın uygulanmasına katkısı" konulu bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

Yuvarlak Masa'nın gündemi, ülkenin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları göstergelerine başarılı bir şekilde ulaşılması için aktif gençlerin temsil ettiği devlet, iş dünyası ve toplum arasındaki ortaklığın önemiydi. Projenin 7. sezonu rekor sayıda başvuru aldı ve başvuru sayısı 286'ya ulaştı.
Crowdsourcing AI Tutor Platformu - İyiliği Etiketle Projesi
Crowdsourcing AI Tutor (CAT) , dezavantajlı bireylere sürdürülebilir istihdam sağlayan ve şirketlerin yapay zeka uygulamalarında kullanabilecekleri verileri üreten bir platformdur. İyiliği Etiketle Projesi, CAT platformu üzerinde devreye alınmış ve işitme engelli ve sağır bireylere yeni nesil çalışma modeli yaratmıştır. Dem Dernek ile yürüttüğümüz İyiliği Etiketle projesi kapsamında 4 işitme engelli ve sağır üniversite öğrencisinin yıllık işitme cihazı bakım masrafları karşılanmıştır.
  • Yapay Zekanın eğitilmesi için gereken veri seti hızlı ve kaliteli bir şekilde elde edilmiştir.
  • Sürdürülebilir bir platform olması nedeniyle tüm kurumlar ve tüm Sivil Toplum Kuruluşları CAT platformunu değer üretmek için kullanabilir.
İyi İşler Maratonu
Kazakistan’ın bağımsızlığının 30. Yılı anısına ülke genelinde düzenlenen “İyi İşler Maratonu”na 1500 başvuru oldu. 5 kategoride 51 kazanan arasında CCI Kazakistan Gönüllülük Programı da yer aldı.
Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı’nın düzenlediği “İyi İşler Maratonu”nun kazananı CCI Kazakistan Gönüllüler Kulübü oldu.
Okul Aktivite Festivali
Sorumlu bir kurumsal vatandaş olma ve CCI'a değer katma konusunda toplum desteğine yönelik beklentileri artırmak en önemli önceliklerimizden biridir. Bu kapsamda CCI Irak olarak 18 Ocak 2021’de Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği “Okul Aktivite Festivali”ne sponsor olduk ve Eğitim Bakanı tarafından sosyal sorumlu pozisyonumuzdan dolayı onur ödülüne layık görüldük.
III. Nobel Festivali
Coca-Cola Company desteğiyle Ekim ayının son haftasında Kazakistan, Özbekistan ve Azerbaycan'da gerçekleştirilen ve 4 gün süren III. Nobel Festivali'nde 300'den fazla üniversite ve 155 ülkeden yaklaşık 200.000 katılımcı bir araya geldi. Temel amacı, benzersiz dünya bilgisine kapsayıcı erişimi sağlamanın yanı sıra binlerce genç bilim insanını, öğrenciyi ve uzmanı yeni keşiflere ve başarılara motive etmek olan Nobel Fest'e bir yıl içinde 12 Nobel Ödülü sahibi ve 11 Atılım Ödülü sahibi ile dünyaca ünlü uzmanlar katıldı.
Kadın Güçlendirme Projeleri
Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi, hem SKA 5 aracılığıyla hem de diğer 16 hedefe ulaşılmasında 2030 Birleşmiş Milletler gündeminde önemli bir yer tutmaktadır.

Toplumların gelişmesi için kadınların girişimcilik potansiyelini desteklemenin önemine inanıyor ve kadınlar için iş becerisi eğitim kurslarına erişim sunmaya, mali hizmetlere akranları ve mentorlarıyla bağlantılarına odaklanan projeler geliştiriyoruz. CCI, Mart 2015’ten beri Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEP) imzacısıdır.

Kız Kardeşim Projesi 2015 yılından bu yana, yüz yüze ve online etkinlikler ve eğitimlerle Türkiye genelinde 429.000. kadına erişim sağladı. Proje ile, 2021 yılında birçok sektörden kadın girişimci, öğrenciler dahil olmak üzere eğitim, hibe ve ilham verici buluşmalar aracılığı ile 303.000 kadına ulaştık.
Kız Kardeşim Projesi
Kız Kardeşim Projesi, 2020 yılına kadar 5 milyon kadın girişimciyi desteklemek amacıyla küresel 5by20 girişiminin bir parçası olarak Coca-Cola Vakfı tarafından desteklenmekte olan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Habitat işbirliğinde yürütülen etkili bir programdır. Proje ile kadınların gerekli bilgi ve becerilerle donanarak, toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları hedefleniyor.
Projenin 3 temel faaliyet alanı, kadınlara girişimcilik kabiliyetlerinin arttırılması için farkındalık eğitimleri verilmesi, “Hibe Programı” ile üretici, gıda ve yeme & içme sektöründe faaliyet gösteren girişimci kadınların desteklenmesi ve de desteklenen kadınların ürünlerinin uygun satış platformları ile buluşturulması şeklindedir.
1. Eğitim: 2021 yılında “Kız Kardeşim Projesi” kapsamında verilen eğitim içerikleri genişletilerek yenilenen alt yapısıyla “akademi.kizkardesim. net” üzerinden erişime açıldı. Kız Kardeşim Projesi web sitesine yeni eklenen “akademi.kizkardesim. net” ile daha çok kadının ihtiyaç duydukları farklı eğitim içeriklerine kolayca, istedikleri yerde ve zamanda ulaşması hedefleniyor.

2. Hibe Programı: "Kız Kardeşim Hibe Programı" ile 2021 yılında 81 ilden gıda sektöründe faaliyette bulunan 30 girişimci kadın jüri tarafından belirlendi. Hibe Programı kapsamında, 29 girişimci kadına 25 biner TL ve 1 girişimci kadına 40 bin TL jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 765 bin TL’lik iş geliştirme hibe desteği sunuldu.

3. Satın Alma Günleri: Eğitimlerini tamamlayan kadın üreticiler ve kadın kooperatiflerini satış mecraları ile buluşturmak üzere 15 Ekim 2021 tarihinde hem Kadın Çiftçiler günü kutlandı, hem de satınalma günlerinin ilki gerçekleştirildi. Bir çok perakende kanalı temsilcisinin katıldığı programda kadınlar ürünlerini tanıtma fırsatı buldular.

Yeni İşbirlikleri: Yarınım Kız Kardeşim - ÖRAV: Kız Kardeşim projesinin, ortaokul ve lise öğretmenlerine ulaşması amacıyla Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından tasarlanan ‘Yarınım Kız Kardeşim’ eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitim programı kapsamında "Yarınım Kız Kardeşim Fikir Kampı" gerçekleştirildi. Online olarak yapılan eğitimler ile 2020-2021 eğitim-öğretim yılında hedeflenen 1.000 öğretmene ve dolaylı olarak 100 bin öğrenciye ulaşıldı. 2021-22 eğitim yılı için 2.500 öğretmen ve 250.000 öğrenciye ulaşılmıştır.

T.C Tarım ve Orman Bakanlığı ile olan iş birliğinde Kız Kardeşim projesi kapsamında üretici ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınlara, ticari faaliyetlerini güçlendirmeleri ve satış-pazarlama alanlarında rekabet yeteneklerinin artırmaları için eğitimler gerçekleştirilmektedir. Türkiye genelindeki üretici kadınlar ve tarımsal kalkınma kooperatif ortağı olan kadınlar olmak üzere 1.000 üretici kadın desteklendi.
2021 yılında Kız Kardeşim Projesi 8 ödül kazanmıştır:
  • Uluslararası KSS Mükemmellik Ödülleri - Fırsat Eşitliği
  • Stevie Ödülleri - Avrupa'da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı - Bronz Ödülü
  • The Hammers Ödülleri - Türkiye'nin En İyi Sosyal Sorumluluk Takımı - Gümüş Ödülü
  • 13. KSS Zirvesi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri - Amaç 5: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği - Altın Başarı Ödülü ve İletişim Jüri Özel Ödülü
  • Avrupa Mükemmellik Ödülleri - Ulusal ve Bölgesel Kampanyalar Türkiye
  • İstanbul Marketing Ödülleri - Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Projeler - Altın Ödülü
  • Communitas Ödülleri - Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Mükemmellik - Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı
  • Mercury Mükemmellik Ödülleri - Kurumsal Sosyal Sorumluluk Uygulamaları - Bronz Ödülü
2021 Yılı “Kız Kardeşim” Projesi
384
Saatlik Eğitim Programı
81
İl
14.050
Katılımcı ile
18.040
Eğitim
%86
Eğitim Memnuniyet
Düzeyleri
3.006
Katılımcı ile Proje
Etkinlikleri
4.892
Kız Kardeşim Akademi
Eğitim Alan Kadın Sayısı
72
Kooperatif ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Programı
80
Kooperatif ile Ticaret Bakanlığı Kooperatifler Zirvesi
10
İlden
21
Kooperatif
ile Satın Alma Günleri
Hibe Programı
30
Girişimci Kadına Toplamda
765.000
TL İş Geliştirme
Hibesi Verildi
Hibe Alanların;
%80'inin
Satışlarında Artış
30
Yeni Personel İstihdamı
%77
Üretim Kapasite Artışı
1.923.357 TL
Ciro Artışı
Yatırımların Sosyal Geri Dönüşü
Proje kapsamında yapılan eğitim, kooperatif programı ve hibe programı faaliyetlerinin yarattığı sosyal değeri ölçümlemek için “Yatırımın Sosyal Geri Dönüşü” (Social Return on Investment – SROI) metodolojisi kullanılmıştır.

SROI yönteminin ana ilkeleri ve standartlarıyla uyumlu bir çalışma metodu benimsenmiştir.
SROI= Yaratılan Toplam Sosyal Değer (TL) / Projeye Yapılan Yatırım (TL)
SROI= 2,44
Projeye Yapılan Her 1 TL’lik Yatırımın
2,44 TL Değerinde Sosyal Geri Dönüşü Olmuştur
Sosyal Faaliyetler
2021
Yılında Kazanılan
8
Farklı Ödül
Online Eğitim Platformu:
İşte Kadınlar
EXXEN
Belgeseli
"Ne Gerek Var?"
Kampanyası
Galatasaray – Fenerbahçe
Kadın Futbol Takımları Dostluk Maçı
ACE Ödülleri
CCI Azerbaycan
Coca-Cola Azerbaycan, kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesini teşvik eden çalışmaları nedeniyle 2020 ABD Dışişleri Bakanı Kurumsal Mükemmellik Ödülü'nü (ACE) kazandı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın en prestijli uluslararası ödüllerinden biri olan ve toplumların sorumlu üyeleri olarak yüksek standartları destekleyen şirketlere verilen bu ödül programında CCI Azerbaycan "kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi" kategorisinin kazananı olmuştur.
U30+ Projesinin Galibi
CCI Tacikistan
CCI Tacikistan U30+ Takımı, “Tacikistan’da Kadınları Güçlendirmek” temalı U30+ projesinde birincilik kazanmıştır.
Kazakistan Belesteri Kadınları Güçlendirme Programı
Coca-Cola Vakfı tarafından desteklenen Belesteri Kadınları Güçlendirme Programı Kazakistan'da 9. yılını tamamladı. 2021'de 15.000'den fazla kadına Girişimciliğin Temelleri konusunda çevrimiçi eğitimler verildi.
309 kadın hibe başvurusunda bulundu ve bu başvurular arasından 16 finaliste kendi işlerini kurmaları veya geliştirmeleri için 2.000 ila 4.000 dolar arasında hibe verildi.
Coca-Cola Belesteri programı ile 2013'ten beri 50.000'den fazla kadına eğitim verildi. Proje kapsamında başarı ile devam eden 97 işletme ve 300'den fazla istihdam yaratıldı.
Atık Yönetimi Projeleri
Kollekt Temiz Akdeniz Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi ve Atık Tutucu Sistemi
KOLLEKT uygulaması, Temiz Akdeniz Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi kapsamında, 2019 yılında, pilot bölge olan Kemer’de kullanıma sunuldu. Coca-Cola Türkiye, Doğa Koruma Merkezi ve UNDP’nin ortaklaşa hayata geçirdiği KOLLEKT uygulaması uygulamayı kullananların geri dönüşüm konteynerlerine daha kolay ulaşmalarını, doğada rastladıkları atıkları yetkili mercilere bildirerek, ödül kazanmalarını sağlayan mobil bir platform. Kollekt ile mevcut atık yönetim sistemini halka dayalı yöntemlerle iyileştirerek geri dönüşüm oranını 3 yılda 3 katına çıkarılması ve belediye eliyle toplanamayan ve denize ulaşan atıkların geri dönüşüm sistemine kazandırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında 2021 yılında “Atık Tutucu Sistemi” hayata geçirildi. Antalya’nın Kemer ilçesinden geçerek Akdeniz’e ulaşan Karabucak Deresi için tasarlanan Atık Tutucu Sistemi sayesinde akarsuyla taşınan suyun bir bölümü, engeller vasıtasıyla filtreleme elemanlarına yönlendiriliyor ve bu engeller su içerisindeki katı atıkları tutuyor. Böylece katı atıkların denize iletilmesi engelleniyor. Bu atıkların görünür kılınması ve böylece kamuoyunun bilinçlendirilmesi açısından da önemli bir işleve sahiptir.
Hazar Denizi Kıyı Bölge Temizliği CCI Azerbaycan
Her yıl Eylül ayının üçüncü Cumartesi günü “Uluslararası Kıyı Temizleme Günü” olarak kutlanmaktadır. CCI Azerbaycan, son 10 yıldır Azerbaycan'daki bu harekete çok aktif katkıda bulunarak etkinliğin gönüllüleri ve ortakları katılmaya teşvik eden büyük ölçekli bir kampanyaya dönüşmesine yardımcı olmaktadır. CCI Azerbaycan, Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve ASAN Gönüllüleri ile birlikte Bakü sahillerinde “Hazar Denizini Koruyun!” mottosuyla düzenlenen geniş çaplı çevre kampanyasında Hazar Denizi sahillerinde 1.000'den fazla gönüllünün katılımıyla 25 hektarlık bir alandan toplam 6,5 ton atık toplandı.
CLEAN AND GREEN DRIVE
CCI PAKİSTAN
CCI Pakistan, temiz ve yeşil bir Pakistan'ın inşasına yardımcı olma taahhüdünün bir parçası olarak başlattığı ve 2021'de Pakistan Çevre Bakanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği kampanya ile 8 ilçede 50.000 fidanı başarıyla dikti. Programa 120 CCI Pakistan gönüllüsü ve ağaçların dikildiği eğitim kurumlarındaki gönüllü öğrenciler katıldı.
Waste Net
CCI Kırgızistan
WasteNet projesi, Kırgızistan'da atık toplayıcıları ve Horeca aktörleri (oteller, restoranlar, mağazalar) arasında işbirliği kurarak plastik ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi ve toplanması için bir atık ağı oluşturmayı hedefliyor. Proje, Kırgız Cumhuriyeti'ndeki HoReCa oyuncularının, işleme işletmelerinin ve belediye katı atık değer zincirinin diğer kilit paydaşlarının kapasitelerini birleştirmeyi amaçlıyor.
Temiz Sumqayit Pilot Projesi
CCI Azerbaycan
TCCC ve CCI Azerbaycan’ın birlikte çalıştığı projenin amacı, ambalaj atıklarını ayrıştırıp toplayarak geri dönüşüme göndermek, ayrıca toplumda ayrıştırmayı teşvik etmek ve bu konudaki farkındalığı artırmaktır. Pilot proje aynı zamanda etkin bir atık yönetim sistemi oluşturmayı hedefliyor. Proje kamu-özel ortaklığı formatında yani kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliği çerçevesinde yürütülmektedir.
Su Yönetimi Projeleri
Temiz suya ulaşım faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalardaki en önemli sorunlardan biridir. Toplum refahı ve işimizin sürdürülebilirliğini doğrudan etkileyen bu soruna yönelik etkilerin azaltılması için projeler hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda, iklim değişikliğine ve azalan su kaynaklarına uyum, toprak ve su yönetiminde yeni bir yaklaşım geliştirmek amacıyla Doğa Koruma Merkezi ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde başlattığımız Konya Geleceğin Tarımı ve Harran Gece Sulama Projelerini sürdürüyoruz. Bu iki proje bugüne kadar çiftçiler, STK temsilcileri, akademisyenler ve yerel toplumun iş birliği ile yürütülmektedir.
Eğitimler
Şimdiye kadar düzenlenen 15 eğitim ve çalıştayda 1.500 çiftçi ile kamu, sivil toplum ve üniversite temsilcisine ulaşılmıştır. Proje kapsamında basılan doğrudan ekim, rüzgar perdesi ve iklim dostu tarım kılavuzları ile çiftçilere bu uygulamalar konusunda bilgiler verilmiştir.
Doğrudan Ekim
Proje alanlarında toprağın yapısını bozmayan, aşırı iklim olaylarına karşı direncini arttıran, su tutma kapasitesini arttıran ve aynı zamanda işçilik, zaman ve yakıttan tasarruf sağlayan doğrudan ekim yöntemi uygulanmaktadır.
Konya Geleceğin Tarımı Projesi
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma Merkezi işbirliğinde Konya’da yürütülen Geleceğin Tarımı Projesi, tarımsal uygulamalarda sürdürülebilir arazi ve su kullanımını esas alarak, çiftçilerin iklim değişikliğiyle mücadele etmesini kolaylaştıracak geniş kapsamlı bir model oluşturmayı hedeflemektedir. Proje, 2021 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tanınarak çölleşmeye karşı örnek teşkil eden çabalara teşekkür plaketi almıştır. Proje kapsamında 2021 yılında 1.2 milyar litre su tasarrufu gerçekleşmiştir.
Geleceğin Tarımı Projesi
Coca-Cola Türkiye
Geleceğin Tarımı Projesi, toprağı beslemenin yanı sıra, tarım arazilerinin en büyük tehditlerinden biri olan rüzgar erozyonuna karşı da rüzgar perdesi yöntemini uygulamaktadır. 2013 yılında başlatılan Geleceğin Tarımı Projesi kapsamında şimdiye kadar, Karapınar ve Sarayönü ilçelerine 200.000 fidan dikilerek, doğal rüzgar perdeleri yerleştirilmiştir. Bu da 300 km’lik rüzgar perdesi uygulaması anlamına gelmektedir.
Harran Gece Sulama Projesi
Coca-Cola Türkiye
Harran Ovası bölgesinde sulama yapılırken hava sıcaklığının etkisiyle buharlaşma ve su kaybı oldukça yüksektir. Buharlaşmayı en aza indirmek için sulama günün erken saatlerinde veya günün geç saatlerinde yapılmalıdır. Aynı zamanda buharlaşma ile kaybedilen su miktarının azaltılması mantar hastalıkları, tuzlanma ve aşırı sulamanın neden olduğu kirlilik gibi çevresel sorunları da azaltacaktır.

Gece sulama projesi ile çiftçilerin maliyetlerini düşürecek ve iklime uyum sürecine adapte olmalarını sağlayacak şekilde emisyonları azaltan iklim dostu tarım tekniklerinin yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bunu, proje katılımcılarına ekipman, eğitim ve yayınlar; ve daha geniş bir topluluğa ulaşan kısa filmler sağlayarak yapmayı planlıyor.
Doğa Koruma Merkezi işbirliğinde 2014 yılında Harran Üniversitesi ve Cullap Sulama Birliği Yönetimi ve birliğe bağlı çiftçiler ile işbirliği içinde başlatılan “Harran Ovası’nda Gece Sulaması Projesi”nde 1500 ha alanda belirlenen 50 çiftçi ile gece sulaması ve yağmurlama sulama uygulaması yapılmış ve önemli miktarda su tasarrufu sağlandığı ortaya konulmuştur.
HILLA Fabrika Su Kanalı Temizliği
CCI Irak
Temiz Su Kanalları ve Yeşil Kuşakların Sulanması ile Temiz ve Yeşil Gelecek Çevresi için CCI Irak, Su Kaynakları ve Sulama, Çevre ve Tarım yetkilileri ile bir Mutabakat imzaladı. Çalışma ile Hilla Fabrikası'na komşu köyler boyunca uzanan sulama kanalı temizlenerek çevredeki yaklaşık 3.600 dönüm tarım arazisinin sulanması için temiz su sağlanması amaçlanıyor.
Wada Tajdid Projesi  
CCI Irak
CCI Irak, Şubat 2020'den bu yana WADA Tajdid su projelerine (Su ve Kalkınma İttifakı) katkıda bulunmaktadır.
Su arıtma tesisi rehabilitasyonu ve su dağıtımı konularındaki projeler 75.000 kişiye hizmet veriyor ve yılda 750 Milyon Litre tasarruf sağlıyor.
Paani - Yeni Su Filtreleme Tesislerinin Açılışı
CCI Pakistan
PAANI Projesi, CCI Pakistan'ın en önemli KSS projesidir. Artan su kıtlığı ile CCI Pakistan, Pakistan'ın yetersiz kaynaklara sahip bölgelerine son teknoloji su filtreleme tesisleri kurmak için WWF ile işbirliği yaptı.

Proje kapsamında Pakistan genelinde yaklaşık 1,1 milyon kişiye temiz su sağlayan 30 adet su filtreleme tesisi kuruldu. Hedef alanlarda, toplulukları güvenli içme suyunun önemi ve uygun kullanımı hakkında bilgilendiren kapsamlı toplumsal erişim ve seferberlik faaliyetleri de gerçekleştirilmiştir.
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Covid - 19 Salgını Döneminde Yardım Faaliyetlerimiz
Irak
CCI Irak, Erbil Sağlık Müdürlüğü - Khabat İlçesi'ne 1.000 litre mazot bağışlayarak Covid-19 ile mücadelede kullanılan aşı ve ilaçları korumak için jeneratörlerin ve tıbbi buzdolaplarının çalışmasının sürekliliğine katkıda bulundu.
Pakistan
Pakistan'daki Covid-19 krizi sırasında CCI Pakistan, ülke çapında karantina merkezinde, etkilenenlere ürün ve koruyucu ekipman desteği sunma konusunda ön saflarda yer aldı. Ürün desteği, karantina sırasında yorulmadan çalışan devlet personeline de sağlandı. CCI Pakistan çalışanlarının, ailelerinin ve arkadaşlarının güvenle aşı olmaları için aşı kampları kurulmuştur.
Kırgızistan
Pandemi sürecinde HoReCa sektörüne destek verilmiş, Kızılay ile işbirliği içinde yetimlere sıcak yemek verilmesi sağlanmıştır. Kızılay ile birlikte aşı noktalarını desteklenerek 1,000 litreden fazla su ve ürün bağışı yapılmıştır. 2021 yılında aşılama oranını artırmaya yönelik yapılan çalışmalar kapsamında aşılı çalışanlar ödüllendirilmiş, aşılama konulu bilgilendirme çalışmaları yapılmış, eğitimler ve seminerler düzenlenmiştir. Yapılan tüm bu çalışmalar Kırgızistan Cumhuriyeti Spor ve Gençlik İşleri Bakanı tarafından teşekkür mektubu ile takdir edilmiştir.