Please copy and visit
"https://integrated2021.cci.com.tr"
address in one of the following
browsers.

ÖNCE İNSAN

DEĞER YARATMA YAKLAŞIMIMIZ
Önce İnsan
Operasyonlarımızın sürdürülebilirliği için en önemli faktör “insandır”. Bu anlayışla politikalarımız ve uygulamalarımızla herkes için güvenli ve eşit bir çalışma ortamı sunmaya ve değer zincirimizdeki her birey üzerinde olumlu etkiler yaratmaya kendimizi adadık.

Değer Zinciri Boyunca İnsan Hakları

İnsan haklarına saygı bir temel CCI değeridir. Bu değeri faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda ve iş süreçlerinde hakim kılarak operasyonlarımızı sürdürüyoruz.

Evrensel insan haklarına saygı duyulan, açık, çeşitlilik barındıran ve katılımcı bir çalışma ortamı sağlamaya kararlıyız. Her bir çalışanımıza değer veriyor, kapsayıcı ve adil bir çalışma ortamı yaratmak için çalışıyoruz.
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Çalışanlarımızın mesleki hedeflerini gerçekleştirmelerini ve yapabileceklerinin en iyisini yapmaları için onlara ilham verebilmeyi amaçlıyoruz. Sahip olduğumuz anlayışı tüm değer zincirimizde yaygınlaştırmak en temel amaçlarımızdan biridir.
CCI İnsan Hakları Politikası Aşağıdaki Konuları Ele Almaktadır:
  • Toplum ve Paydaşlara Bağlılık
  • Çeşitlilik ve kapsayıcılık
  • Keyfi ayrımcılık
  • Örgütlenme ve toplu sözleşme özgürlüğü
  • Güvenli ve sağlıklı işyeri
  • İşyeri güvenliği
  • Zorla çalıştırma ve insan ticareti
  • Çocuk işçi çalıştırmama taahhüdü
  • Adil çalışma saatleri, ücretler ve yan haklar
  • Arazi Haklarının ve Su Kaynaklarının Korunması
CCI İnsan Hakları Politikası
CCI İnsan Hakları Politikası Coca-Cola sisteminin yanı sıra, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Uluslararası Çalışma Örgütü İlkeleri ve Birleşmiş Milletler İş Hayatı ve İnsan Hakları Rehber İlkeleri’nden faydalanılarak oluşturulmuştur.

CCI'm Human

CCI'da İnsanız, haklarımız var. İnsan haklarına saygı duyarız.
Tüm çalışanlar arasında açık ve dürüst iletişime değer verilen ve saygı duyulan işyerleri yaratmaya çalışıyoruz. CCI, faaliyet gösterdiğimiz her yerde yürürlükteki iş ve istihdam yasalarına uymayı taahhüt eder. CCI, çalışanların İnsan Hakları Politikası'nı içselleştirecekleri eğitim programlarını düzenli olarak uygulamaktadır.

Politikamızın ilkeleri ile çalıştığı bölgenin yasaları, gelenekleri ve şirket uygulamaları arasında bir uyumsuzluk olduğuna inanan çalışanlarımız olabilir. Potansiyel bir ihlali bize bildirmek isteyen herhangi bir çalışanımız, soru ve endişelerini yerel yönetime, İnsan Kaynaklarına, Grup Çalışan İlişkilerine, Yerel Etik Yöneticisine veya Grup Etik Yöneticisine iletebilirler.  Ayrıca http:// www.cciethicsline.com/ adresindeki CCI Etik Hattı güvenlikli internet sitesi aracılığıyla veya +90 212 371 07 32 numarasını arayarak ya da cci@cciethicsline.com adresine e-posta göndererek şüpheli politika ihlallerini isimlerini belirterek veya gizleyerek bildirebilirler.
Şirketimiz bu politika altında endişelerini bildiren herhangi bir çalışana karşı hiçbir misillemede bulunulmayacağını veya karşı işlem yapılmayacağını taahhüt eder. Şirket çalışanların endişelerini araştıracak, ele alacak ve bunları yanıtlayacak ve herhangi bir ihlale yanıt olarak uygun düzeltici aksiyonlar alacaktır.

2021 yılında İnsan Hakları Politikası ile ilgili olarak Etik Hattı üzerinden: Merkez Çalışan İlişkileri tarafından kontrol edilen, İnsan Hakları Politikası uzmanları tarafından soruşturulan ve Etik ve Uyum Komitesi tarafından karara bağlanmak üzere sisteme kaydedilen 56 adet bildirim aldık. Uygunsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla İnsan Hakları Politikası eğitimlerini düzenli olarak tekrarladık. Ayrıca Pakistan’da 245 taşeron çalışanımıza da “İnsan Hakları” eğitimi verdik.
Pakistan'da
245 taşeron çalışınımıza da
İnsan Hakları eğitimi verdik.

Çeşitlilik ve Kapsayıcılık

CCI Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Manifestosu
CCI olarak sistemlerimizi herkese eşit fırsatlar sunma ve kapsayıcılık anlayışı üzerine kurduk ve 2013’te yayınladığımız CCI İşyeri Hakları Politikası ile başlayan, 2019’da İnsan Hakları Politikası’na dönüşen prensiplerimizle bu çerçeveyi net şekilde belirledik. 2021 yılında yayınladığımız manifestoda CCI olarak taahhüdümüz çalışanlarımızla birlikte, içerisinde kendimiz olarak değer yaratacağımız açık, kucaklayıcı ve güvene dayalı bir şirket kültürü ile çeşitlilik içeren kapsayıcı bir şirket olmak. Çalışanlarımıza oldukları gibi değer yaratma olanağı sağlayan bir çalışma ortamı sunmakta kararlıyız.
CCI olarak tahaddümüz; içerisinde kendiniz olarak değer yaratacağınız açık, kucaklayıcı ve güvene dayalı bir şirket kültürü ile çeşitlilik içeren kapsayıcı bir şirket olmak

#OlduğunGibi #olduğungibideğeryarat
3 öncelik alanına odaklanarak, açık ve güven veren bir kültürle çeşitli ve kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturmaya kararlıyız:
Kuşaklar Arası Çeşitlilik
CCI'da amacımız, çalışanların yaşları, geçmiş deneyimleri, kişisel ve profesyonel nüfuzları ne olursa olsun kendilerini değerli hissetmelerini ve fikirlerini paylaşma gücüne sahip olmalarını sağlamaktır.
Kültür
CCI’da kapsayıcı bir kültür, çalışanların fikirlerini söylerken farklı görüşlere kucak açan ve güven ve saygı içinde birlikte çalışmayı sağlayan bir kültürdür.

11 ülke, 15 dil ve 30'dan fazla etnik kökenin temsil edildiği bir şirket olarak, CCI’ın başarısının her bir çalışanımızın özgünlüğü ve farklı geçmişleriyle güçlü bir şekilde bağlantılı olduğuna inanıyoruz.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
CCI'da çalışanlarımızla ilgili tüm sistemlerimizde; görünürlük, güçlenme ve kaynaklara erişim açısından eşit haklar hedefliyor, toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışıyoruz. CCI’da kelimelerin dünyayı değiştirebileceğine inanıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği için de kelimelerin gücünü arkamıza alarak yola çıktık ve dil kullanımındaki dönüşüm için ilk adımı attık. Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi işbirliği ile hazırladığımız Türkçe ve İngilizce olarak hazırladığımız Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Dil ve İletişim Rehberi ve çevrimiçi eğitimi yayınladık.
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Lead Network
Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır’ın 2020’de imzaladığı lead network taahhüdünü, üst yönetim ekibi ve ülke genel müdürleri de imzalayarak 2025’e kadar yönetici pozisyonlarında çalışan kadın sayısını artırma sorumluluğunu üstlendiler.
Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Dil
Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Dil ve İletişim Klavuzu Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı. Şirket içi farkındalık artırmaya yönelik iletişim çalışmaları yürütüldü. Eşzamanlı olarak Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Dil ve İletişim Sanal Eğitimi Türkçe ve İngilizce olarak tüm ülkelerimize yayınlandı.
Coca-Cola İçecek üst yönetimi, yönetici pozisyonlarındaki kadın sayısını artırmak adına Lead Network CEO Taahhüdü’nü imzaladı.
Önyargıdan Kapsayıcılığa Eğitim
2021 yılında önyargıdan kapsayıcılığa eğitimi gerçekleştirilmiştir.
Çalışan Kaynak Grupları
CCI Kadın Platformu ve 2022 Başkanlık Seçimleri
Çalışan Kaynak Grupları içinde şüphesiz en uzun soluklu olanı CCI Kadın Çalışan Platformu’dur. Kadın Çalışanlarımızın kurdukları bu platformların, en önemli özelliği başkanlarının seçimle göreve gelmesi, başkanlarının İnsan Kaynakları Departmanı dışından seçilmesi ve yönetiminde her departmanı temsilen en az bir kadın çalışanın bulunmasıdır. Bu konunun bir İnsan Kaynakları projesi olarak görülmemesini çok önemsiyor, değişiklik ve gelişimin ancak bu konu tüm fonksiyonlar, kadın – erkek gözetmeksizin tüm çalışanlar sahiplenirse gerçekleşeceğine inanıyoruz.
Kadına Şiddete Karşı CCI
'Kadın' ve ‘şiddet’ kelimelerinin cümle içinde bile yan yana gelmesine razı değiliz. CCI Kadın Çalışan Platformu olarak da kadınlara yönelik şiddete kayıtsız kalmadık. 10 Aralık İnsan Hakları günü vesilesiyle kadınlara ve kız çocuklarına uygulanan şiddetin her türlüsünü bir kez daha reddetmek için BirleşmişMilletler Kadın Birimi’nin Ateşböcekleri projesine destek verdik. Kadın ve şiddet kelimeleri arasındali mesafeyi artırmak için CCI içinde konuştuğumuz tüm dillerde sesimizi yükselttik.

İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi
Coca-Cola İşletme Gereklilikleri’ne (KORE) paralel olarak yönetilen sağlık ve güvenlik konuları, aynı zamanda işçi sendikalarıyla imzalanan toplu pazarlık sözleşmeleri bağlamında da ele alınmaktadır.Lokasyon bazlı birimler arası İSG komiteleri, her ay toplanır ve üç ayda bir Ülke Sağlık ve Güvenlik komitelerine raporlama yaparlar.
Tüm CCI ülkeleri genelinde Ülke Komiteleri iş birliğiyle, Grup İSG Müdürü, İSG ile ilgili hususları koordine ederek üç ayda bir toplanan İş Sağlığı ve Güvenliği Yönlendirme Komitesine raporlar. Nihai sorumluluğa sahip en kıdemli yönetici CEO olup İK Direktörü İSG açısından komuta zincirinin başında yer almaktadır.
Faaliyetteki tüm fabrikalarımız 2019 yılına kadar OHSAS 18001 Yönetim Sistemi sertifikasına sahiptir. Tüm fabrikalarımızın yeni ISO 45001 standardına geçme planı Covid-19 salgınına bağlı gecikmelerin etkisiyle %95 oranında tamamlanmıştır (Sadece Türkmenistan fabrikalarının geçişi kalmıştır). Bu geçiş süreci 2022 yılının ilk çeyreğinde tamamen tamamlanmış olacaktır.
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
TCCC İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü
Üretim tesislerinde meydana gelen kazaların çoğu, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği gereklilikleri konusunda dikkatli ve bilinçli davranmamalarından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle uygulanmakta olan Hayat Kurtarıcı Kurallar ve Davranış Odaklı Güvenlik Kültürü Programı, çalışanlara ve rutin ve/veya rutin olmayan işlemler sırasında sıklıkla gözlemlenen tehlikeli davranışlara odaklanmaktadır.
Kültürel dönüşüm programımız iki aşamadan oluşmaktadır. İlk adım, en yaygın tehlikeli uygulamaları belirlemek, ikinci adım ise çalışanlarımızı korumak için bunları güvenli uygulamalara dönüştürmek ve onlara güvenli çalışma ortamları sağlamak için düzenleyici ve önleyici bir plan geliştirmektir.

Programda hem ödül ve takdir prosedürleri, disiplin cezası ve eğitim gibi geleneksel yöntemleri hem de Güvenlik Olimpiyatları (İSG farkındalık yarışması) gibi yeni araçları ve iş güvenliği temalarına dayalı drama performansları kullanılmaktadır.

İSG kültürü, 2022'de İnsan Örgütsel Performans (HOP) Programı başlatılarak daha da güçlendirilecektir.
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Hedefleri
CCI olarak, çalışanlarımızın iş-özel yaşam dengelerini iyileştirirken; motivasyonları, üretkenlikleri ve iş performanslarını olumlu yönde etkilemek adına güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sunmanın temel sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz.

Bu doğrultuda, ana İSG hedeflerimiz;
  • Şirketimizin en değerli ve önemli kaynağı olan beşerî sermayemizi her türlü iş sağlığı ve güvenliği riskinden veya tehlikesinden korumak,
  • İSG’nin işimizin ayrılmaz bir parçası olmasını ve yönetim, liderlik ve taahhüt yoluyla aktif şekilde desteklenmesini sağlamak,
    Şirketi lokal yasal düzenlemelere uyumla yasal tehlikelerden asgari ölçüde korumak ve sektördeki en iyi uygulamaları hayata geçirerek mevcut yasal zorunlulukların üzerinde standartları uygulamak,
    Tüm diğer kaynak ve varlıkları iş ile ilgili oluşacak risk ve tehlikelerden korumak olarak belirlenmiştir.
  • Şirketi lokal yasal düzenlemelere uyumla yasal tehlikelerden asgari ölçüde korumak ve sektördeki en iyi uygulamaları hayata geçirerek mevcut yasal zorunlulukların üzerinde standartları uygulamak,
  • Tüm diğer kaynak ve varlıkları iş ile ilgili oluşacak risk ve tehlikelerden korumak olarak belirlenmiştir.
2021 yılında çalışanlarımıza
78.261
saat İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi sağladık.
CCI’da İş Sağlığı ve
Güvenliği Eğitimleri
İş sağlığı ve güvenliği kültürümüzü geliştirmek ve CCI adına hizmet sunan yüklenici ve çalışanlarımızın gereksinimlerini karşılamak için çeşitli hedefler doğrultusunda periyodik İSG eğitimleri gerçekleştiriyoruz.
Bu eğitimlerde ilk yardım, kapalı alanlar, yüksekte çalışma, acil durum müdahaleleri, elektrik güvenliği, basınçlı gaz güvenliği, tedbirli sürüş, forklift güvenliği gibi ana konuların yanı sıra, Covid-19 farkındalığına da odaklandık.
El Ele Güvenlik Programı
Periyodik kontrollerimizi güçlendirmek için 2016 yılından beri sürdürdüğümüz El Ele Güvenlik Programımız ile CCI’da iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını standartlaştırıyor ve sistematik hale getiriyoruz.

2021 yılında Güvenlik Olgunluğu Endeksi (SMI) skoru bakımından İSG performansımızda %5,2’lik bir artış gercekleşti ve skorumuz %80 olarak yansıdı.

2021 yılında hala Covid-19 salgınıyla mücadele ederken odak noktası güvenlik kültürü üzerindeydi. Davranış Odaklı İş Güvenliği (BBS) uygulaması başlatıldı. 2021 yılında TCCC tarafından iletilen olan yeni Global Kaza ve Ölüm Önleme Programı tüm ülkelerde tamamlanmıştır.

Hayat Kurtaran Kurallar (LSR) bu programın ana dayanağı olurken, uygulamalarda ön saflardaki çalışanların güvenli olmayan davranışları ve yöneticilerin hesap verebilirliği üzerine odaklanılacaktır.
CCI Care: CCI Wellbeing Programı
Çalışan Refahı, şirketlerin kültürünü şekillendirmede temel unsur haline geliyor ve pandemi, çalışan refahının önemini daha da ortaya çıkarmış durumda. CCI’da halihazırda gerçekleştirilen çalışan refahı inisiyatiflerinin ek olarak, çalışan refahı, 2021 yılında geniş kapsamlı katılım planının üç ana unsurundan biri oldu ve daha geniş bir uygulama çerçevesi başlatıldı.
CCI olarak, refah inisiyatifinden yararlanarak, çalışanlarımızın potansiyelini daha fazla ortaya çıkarmak için büyük bir fırsata sahip olduğumuza inanıyoruz. Çalışanlarımıza “değer yaratmak” için, çalışanlarımızın fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak sağlıklı ve dirençli olduğu bir “refah kültürü” yaratmak istiyoruz. Çalışanlarımızı bu konuda bilinçlendirerek bu kültürü oluşturmayı ve refahlarını iyileştirmek için öğrenebilecekleri araç ve tekniklerle donatmayı amaçlıyoruz.
Çalışan Refahı Çerçevesinin 4 Anahtar Unsuru
Fiziksel: Çalışanın fiziksel sağlığına ve çalışma koşullarına odaklanmak
Duygusal: Psikolojik güvenlik, çalışanların stres düzeyleri ve çalışan yardım programları
Sosyal: Tanınma kültürü, çeşitlilik, kapsayıcılık, CCI Spor Kulüpleri/Takımları, KSS ve gönüllülük odakları
Finansal: Uzmanlarla Finansal Finansal Okuryazarlık Farkındalık oturumları
Her anahtar unsurun altında üç boyutun olması planlanmaktadır.
Farkındalık: İletişim, eğitimler, web seminerleri ve e-öğrenme vb.
Katılım Faaliyetleri:
İnsanların birbirleriyle etkileşimde bulunacağı ve rekabet edeceği faaliyetler.
Ölçüm:
Faaliyetlerin ve girişimlerin etkisini ölçmek için her unsurun kendi KPI'ları olacaktır.
Çalışanlarımız için aldığımız Covid-19 Salgını Önlemleri
CCI olarak pandemi sürecinin ilk gününden itibaren “Güçlü Kal ve Sağlıklı Kal” mottosuyla önceliğimizi “İnsan Sağlığı ve Güvenliği” üzerine kurguladık. Bu doğrultuda insan sağlığını tüm planlama ve çalışmalarımızın odak noktasına değerlendirmeye, hem ulusal hem de uluslararası otoriteler tarafından yayımlanan tüm bilgi ve önlemleri aktif olarak takip devam ediyoruz. Bu hızlı değişime adaptasyon sürecinde çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve toplumun sağlığını, güvenliğini ve refahını korumak için atılması gereken tüm adımları hızla attık.
İnsanlarımızın sağlığı ve güvenliği kapsamında fiziksel sağlığın yanında mental sağlığa da önceliklerimiz arasında yer verdik. Tüm operasyonel coğrafyalarımızda ilgili riskleri öngörerek planlamalar yaptık ve çeşitli önlemleri hayata geçirdik.

2020 yılında başlayan önlem ve eylemlere CCI pandemi stratejisi doğrultusunda 2021 yılında da devam edilmiştir. Yıl boyunca, çalışanlarımıza pandemi ile ilgili güncellemelerin yanı sıra çeşitli ülkelerin aldığı önlemleri düzenli olarak aktarmaya devam ettik. Kriz Yönetim Ekibi, yerel yönetimler tarafından yayınlanan yönetmelikleri düzenli olarak takip ederek ülke bazında Covid-19 vaka sayılarını takip ederek olası kriz senaryoları üzerinde çalışmaya devam etti.
Raporlama döneminde hijyen ve temizlik uygulamalarına devam ettik. Ofis, kantin ve araç dezenfeksiyonlarını günlük olarak gerçekleştirdik. İş Sağlığı ve Güvenliği Rehberimizi ve Covid-19'a karşı önleyici tedbirler konusundaki bilgi birikimimizi CCI iş ortaklarımız ile paylaştık.

Fabrikalardaki tüm üretim, depolama ve ortak alanlarda PAA ve ozon hava dezenfeksiyonu uygulama sıklığını artırdık. Ortak alanlarda sosyal mesafe, yer ve koltuk işaretlemeleri, kantinde tek kullanımlık porsiyonlar, girişlerde ateş ölçümü, otomatik dokunmatik kayar kapı sistemleri gibi uygulamaları hayata geçirdik.

Beşeri Sermaye

Tüm paydaşlarımız için yarattığımız değerin çalışanlarımız için değer yaratmakla başladığına olan inancımızla; çeşitlilik barındıran, işine bağlı, tek ve kapsayıcı bir ekip olarak çalışıyoruz. Çalışanlarımızın beklentilerini dinliyor, yetenek gelişimi ve performans yönetimi programlarıyla gelişimlerine katkı sağlıyoruz.
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
CCI Yetenek Yönetim Stratejisi
Yüksek performanslı tek takım kültürünü mümkün kılmak için yetenekli işgücü yaratmayı sağlıyoruz. Değer yaratma ve sürdürülebilir iş sonuçları sağlama amacımıza ulaşmada, CCI değerlerini yaşayan ve faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda 3C Liderlik Yetkinlik Modeli doğrultusunda IMPACT liderlik davranışları sergileyen, potansiyeli yüksek, kültürümüzle uyumlu, değerlerimizi taşıyan yetenekleri çekmek, geliştirmek, kapsamak ve elde tutmak için tutarlı ve yenilikçi bir dizi sistem ve süreç uygulamaya devam ediyoruz.
Tüm çalışanlar, faaliyet gösterdiğimiz farklı coğrafyalarda çeşitli işlevsel roller ve / veya sorumluluklar üstlenmeye istekli olarak CCI kültür unsurlarını geliştirmeye ve iş sonuçlarını ve gelecekteki büyümeyi sürdürmek için gerekli mevcut ve gelecekteki yeteneklerde geliştirmeye devam etmeye kararlılar.

Yetenekli ve işine tutkuyla bağlı beşerî sermayemizle değer yaratıyor ve birlikte büyüyoruz. Tüm çalışanlarımızın yetenek ve performans yönetimi süreçlerine dahil olmasını sağlıyor; yetenek yönetimini, yetenek kazanımından liderlik gelişimine kadar bütün bir süreç olarak görüyoruz. CCI genelinde standart hale getirilen tek takım kültürü, tüm çalışanlarımızın kendilerini geliştirme fırsatına sahip olduğu bir çalışma ortamı sağlıyor.
CCI Yetenek Yönetimi İlkeleri'ni şirketimizin intranet platformu üzerinden çalışanlarımıza aktararak çalışanlara ve yöneticilere destek oluyor, bu sayede sürecin CCI genelinde standardizasyonunu ve tüm sağlıyoruz.

Çalışanlarımız, faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda CCI değerlerine bağlılıkla çeşitli fonksiyonel roller ve / veya sorumluluklar üstlenirler. Potansiyellerini açığa çıkararak, iş sonuçlarını ve gelecekteki büyümeyi sürdürmek için IMPACT liderlik davranışları sergilerler.
I - etkile ve ikna et
M – ilham ver
P – müşteri ile birlikte kazan
A – kapsayıcı ol
C– çıtayı daima yükselt
T– geleceği düşün
Ödül ve takdir uygulama platformumuz (Recognize App) 2021 yılında olduğu gibi 2022’de de odağımızda olmaya devam edecek.
Bu yıl sonuna kadar Ödül & Takdir programımızı hayata geçireceğiz ve bu platformu bu amaçla çok daha sık kullanacağız. 2022 ve sonraki yıllarda bunu hayata geçmesini ve işlevliğini deneyimleyeceğiz.

2020 yılı Değerlerimiz ve Liderlik Davranışlarımız IMPACT’e ek olarak Kültür Elementlerine odaklandığımız bir yıl oldu. 2019’da tetiklenen ve 2020’de hız kazanan Kültür Elementlerine yönelik aktivitelere 2021 yılında da devam ettik. Kültür elementlerini sahiplenme, yaşatma ve geliştirmeye yönelik hedefler belirledik, 2022 yılında da bu hedeflerin gerçekleşmesi için çeşitli platformları kullanmaya ve Kültür Elementlerimizin yaşandığı bir ortam oluşturmaya yönelik çabalarımıza devam ettireceğiz.
Geleceğin Liderleri - Potansiyel Belirleme
2021 yılında CCI Geleceğin Liderlerinin potansiyellerini küresel, güvenilir bir bilimsel araçla ölçümlemeyi hedefledik ve tüm Geleceğin Liderleri için potansiyel değerlendirme çalışmasını tamamladık. Araç, "yetenekleri" kişilik özellikleri, ilgi alanları, motivasyonları doğrultusunda değerlendirerek daha bilimsel sonuçlara ulaşmamızı ve Geleceğin Liderlerini doğru anlamamızı, gelişimi tetikleyici unsurları belirlememizi ve potansiyel tanımına ve yeteneklerimize yönelik farkındalığın artmasını sağladı. 2022 yılında potansiyel değerlendirmelerimize devam edeceğiz.
Yetenek Gelişim Forumu
Yetenek Yönetimi Sistemimizin en önemli adımı ve CCI'daki en güçlü ve içselleştirilmiş süreçlerimizden biri olan Yetenek Gelişim Forumu (TDF) toplantılarını 2021’de de devam ettirdik. Yılda iki kez ve sırasıyla Nisan ve Ekim aylarında düzenlenen toplantılarda şirket kritik pozisyonları yedekleme planlarını gözden geçirir, yedeklerimizi ve yeteneklerimizi konuşur, mevcut rol ve sonraki kariyer planları doğrultusunda gelişim ihtiyaçlarını belirler ve alınan kararlar doğrultusunda aksiyonları gözden geçiririz. Şirket içi yetenek havuzunun derinliğini, yeterliliğini ve hazır olma oranını görmemizi sağlayan ve CCI çapında üst pozisyonlar için takip ettiğimiz ana başarı kriterlerimizden biri olan Yetenek Hazırolma Endeksi'ni (TRI) 2021 yılında da iyileştirme hedeflerimiz doğrultusunda kullanmaya devam ettik. 2021 yılında dört puanlık artışla geçen yıl hedeflediğimizin bir puan üzerine çıkmayı başardık. 2022’de de artış trendimizi sürdürmeyi hedefliyoruz.
Başarı Profilleri ve Kariyer Haritaları Projesi
2021 yılında CCI genelinde 1050 kadar rol için iş ailesi gruplamaları yapılarak 420 kadar başarı profili oluşturduk. Başarı profillerinin One People Platform ile entegre edilmesi ile işe alım, yetenek yönetimi, kariyer gelişimi, bireysel gelişim, liderlik gelişim, atamalar, fonksiyonlar arası geçişler gibi süreçlerimize kaynak olmasını hedefliyoruz.

Başarı profillerinden yola çıkarak CCI genelinde çalışanlara yol gösterecek Kariyer Haritaları projesini başlattık ve kariyer haritaları çizdik. Bu sayede çalışanların şirket içi farklı kariyer imkanlarından haberdar olmaları, bağlı bulundukları yöneticileri ve İnsan Kaynakları ortakları ile kariyer hedeflerini belirlemelerini, bu hedefler doğrultusunda bireysel gelişime odaklı Bireysel Gelişim Planlarını (IDP) oluşturmaları ve kendilerini hedefledikleri role hazırlamaları amaçlanmıştır. Çizilen kariyer haritalarının One People Platform ile entegre olması için çalışmalar tamamlanmıştır. Kariyer haritalarının kullanımının ve sistem detaylarının iletişiminin 2022 yılında çalışanlarla yapılması hedeflenmektedir.
Bireysel Gelişim Planları
2021 yılında, tüm kritik pozisyon sahiplerimizin, haleflerimizin ve gelecekteki liderlerimizin kısa ve uzun vadeli kariyer hedefleri, gelecekteki yetenek geliştirme ihtiyaçları ve yetkinlik geliştirme gereksinimleri doğrultusunda Bireysel Gelişim Planlarını (IDP) izlemeye devam ettik. Önceki yıldan farklı olarak 2021 yılında, Bireysel Gelişim Planlarını 3C Liderlik Modeli ile entegre ettik. IMPACT Liderlik Davranışları doğrultusunda yeniden yapılandırılan 360 Derece Geri Bildirim Değerlendirme Anketi ve çalışanların yöneticilerine doğrudan geri bildirim sağlayarak ”feedback” kültürünü teşvik etmeyi amaçlayan Yönetici Geri Bildirim Anketi kullanılarak gelişim süreçlerini ölçmeye devam ettik. Her iki anket de 2021 yılında Performans Yönetim Sistemi döngüsünün başlamasıyla birlikte kullanıldı. Daha sık, anlık ve esnek geribildirim verebilmek, geribildirim kültürünü yaygınlaştırmak için One People Platform üzerinden Sürekli Geribildirim modülünü devreye aldık. 2022 yılında bu modülün ve anketlerin etkin kullanımının arttırılması ve gelişimin sürekli olarak ölçümlenmesi hedeflenmektedir.
2022 Planları
2022'de, bilimsel araçlar, sistemler ve değerlendirmeler yoluyla veriye dayalı kararlardan yararlanmaya ve TDF Toplantılarımızı ve süreçlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Yedekleme planlaması kaynak kullanımı ve güçlü bir yedek çalışan gücü sağlamak için alanının en iyisi yetenekleri geliştirme taahhüdümüzü sürdüreceğiz.

Şirket genelinde global ve bilimsel araçlarla doğrulanmış Geleceğin Liderlerini geliştirmeye ve CCI’ın geleceği olan genç yeteneklere yatırım yapmaya devam edeceğiz. “Yönetici Geri Bildirim Anketi”, “360 Derece Değerlendirme Anketi”, “Sürekli Geribildirim Modülü” gibi araç ve süreçlerden yararlanarak CCI'da geri bildirim kültürünü daha da teşvik edeceğiz. Performans Yönetim Sistemimizde doğru, SMART hedeflendirmeye odaklanıp, değerlendirme ve kalibrasyon süreçlerini daha da etkinleştirerek geliştireceğiz. CCI genelinde çeşitli deneyimlerle yetenek gelişimini sağlamak için oluşturulan CCI Kariyer Haritaları ile Kariyer Yönlendirme Projesinin başarılı bir şekilde uygulanması için çalışanlarımıza rehberlik etmeye devam edeceğiz.
Yetenek Kazanımı
Yetenek kazanım sürecimizi iyileştirmek, veriye dayalı ve bilimsel araçlarla "doğru seçim ve işe alma kararları" taahhüdümüzü yerine getirmek amacıyla CCI "İşe Alım Projesi" başlattık. Amacımız CCI'ın işe alım sürecini faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda standartlaştırmak, yenilikçi ve dijital işe alım çözümleri sunmak, yetenek ekipleri içinde farkındalık yaratmak ve gerekli sistem ve yetkinliklere yönelik İK yeteneklerini ve bilgisini kullanmaktı.
Bu amaç doğrultusunda atölye çalışmaları başlattık, CCI genelinde farklı İK ekiplerini proje ekibine dahil ettik. Bu atölye çalışmaları sırasında küresel eğilimler gözden geçirildi. Atölye çalışmalarının temel odak noktası, tüm süreçlerde teknolojiden yararlanmak ve CCI genelinde uçtan uca yetenek edinme sürecini otomatikleştirmekti. 2021'de, tüm işe alma sistem ve süreçlerimizi yeniden düzenleyip, sistem ve süreçlerimizde kullandığımız rehberleri, değerlendirme araçlarımızı 3C (Kabiliyet; Kapasite- Potansiyel; Kültürel Uyum) Yetkinlik Modelini işe alma süreçlerimizle uyumlu hale getirdik. Daha yalın, otomatize ve efektif olması için gözden geçirdiğimiz işe alım sürecimiz doğrultusunda İşe Alım Politikamızı yeniledik. Şirket genelinde işe alım süreçlerinde rol alan İK ekiplerini ve yöneticilerimizi doğru ve adil aday değerlendirme yöntemleri ile ilgili bilgilendirdik. Bu süreçlerin verimliliğini ölçümlemek için anahtar başarı göstergelerimizi gözden geçirdik ve 2022’de bu göstergelerin doğru ölçümlenerek takip edilmesini ve alacağımız kararlarda bize ışık tutması için daha fazla data sağlamasını amaçlıyoruz.
‘‘Amaca ve Geleceğe Uygun’’ görüşümüze yönelik işe alımlara odaklanmayı sürdürürken, CCI’ın Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) ve sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çeşitliliği gözeten işe alım prensiplerimizi de daha kapsamlı ve sistematik hale getirdik.

2021 yılında da CCI Çalışan Değer Önerisi (EVP) ve Çalışan Markalaşması’nı tüm bölgelerimizde standart olarak uygulamaya devam ettik. Bir yandan LinkedIn, Facebook, Instagram gibi kariyer ve sosyal medya platformlarını kullanmaya devam ederek genç yeteneklere erişim ağımızı genişletirken, diğer yandan sosyal medyadaki varlığımızı ve etkimizi daha da güçlendirdik. Bu çalışmalarımız doğrultusunda 2021 yılında LinkedIn tarafından En İyi İşveren Markası ödülünün sahibi olduk.
Tüm CCI ülkelerindeki seçkin üniversitelerin işe alım ve kariyer günlerine katılımımızı ve staj programlarımızı, bu yıl çevrimiçi olarak başarıyla gerçekleştirdik. En iyi üniversitelerdeki lisans eğitiminin son sınıfındaki öğrenciler için 2019’da başlattığımız yeni mezun Yönetici Yetiştirme CCI NEXT TALENT Programını faaliyet gösterdiğimiz farklı coğrafyalarda da uygulamaya başladık. Program 2021 yılında da beklenen başarıya ulaştı ve 2020 yılında yarı zamanlı olarak işe aldığımız 21 kişiden 15 genç yeteneğe ve şirketimizin farklı fonksiyonlarına kazandırdık. 2021 yılında da 32 kişiyi yarı zamanlı olarak aramıza kattık ve 2022 yılında programı başarıyla tamamlayanları farklı fonksiyonlarımıza kazandırmaya devam edeceğiz.
Kazakistan operasyonumuzda da Next Talent programını başlatarak 10 üniversitede, 10 etkinliğe katılarak 800 başvuruya ulaştık. Final adımına kalan 32 kişiden 9 genç yeteneği stajyer olarak aramıza kattık. Genç yeteneklerimize henüz üniversite eğitimleri sırasında ulaşmayı hedefleyen staj programımızı bu yıl da dijital olarak gerçekleştirdik ve 42 üniversite öğrencisine yaz sezonu boyunca staj imkanı sağladık. Süreçlerimizin bütünlüğüne verdiğimiz önem doğrultusunda Summer Fest katılımcılarımızdan 4 genç yeteneği Next Talent olarak aramıza kattık. Bütünsel bakış açımızla genç yeteneklerle iletişimimizi kuvvetlendirmeye ve onlar için değer yaratırken, kendilerine deneyim imkanları sunmaya devam edeceğiz.
Final adımına kalan 32 kişiden
9
genç yeteneği stajyer olarak aramıza kattık.
Öğrenme ve Liderlik Gelişimi
Operasyonel sürdürülebilirliğimizi, büyümeyi ve başarımızı devam ettirmek için çalışanlarımızın liderlik becerilerini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda çalışanlarımıza kendilerini geliştirebilecekleri öğrenme ve gelişim platformları sunarken yine bu yönde onları geliştirecek eğitimler ve araçları geliştiriyoruz.
2021 yılında, Çalışan Stratejik Öncelikleri doğrultusunda, eğitim ve gelişim alanındaki odak noktamız her koşulda çalışanlarımızla birlikte kazanmak olmuştur. Bu çerçevede, çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları becerileri kendi inisiyatifleriyle kazanmaya devam edecekleri ve çağın ilerisinde kalabilecekleri platformlar oluşturmak önemlidir. Her zaman önceliklerimiz arasında yer alan ve büyük önem verdiğimiz liderlik gelişim programlarımızı 2021’de de uygulamaya devam ettik. Pandemi ile birlikte değişen ve dönüşen dünyanın koşullarına uyum sağlayarak, çalışanlarımızın gelişimi için sunduğumuz eğitimlere, insan etkileşimini sürdürmenin ve fiziksel etkinlikler düzenlemenin yanı sıra online platformlar üzerinden devam ettik.
Bu süreçte LinkedIn Learning ile yaptığımız işbirliği kapsamında çalışanlarımıza yeni nesil öğrenme platformlarını denemeleri için fırsatlar yarattık. 1.000'den fazla çalışanımıza LinkedIn Learning lisansları sunduk. Çalışanlarımız 2021'de bu platform aracılığıyla 3.386 saat öğrenim gördü. Gelişim odaklı her zaman ve her yerde kullanılabilecek şirketimize özel içerik küratörlüğü ile çalışanlarımızın becerilerini artırdık. Platformu aktif hale getiren çalışan sayımız %67'ye ulaştı ve bu fırsat sayesinde çalışanlarımız kişisel ve kariyer gelişimlerinin bugününe ve geleceğine hazırlanma fırsatı buldular.
CCI e-kütüphanesi, öğrenmeyi daha erişilebilir kılmak ve CCI'ın insan gücünü geliştirmek ve yeniden yapılandırmak amacıyla, öğrenme araçlarının her birey için farklı ve özgün olabileceği düşüncesinden hareketle oluşturulmuş bir platformdur. Online sesli kitap, e-kitap, online kurs ve öğrenme yollarının yer aldığı CCI e-kütüphanesi 2021 yılında tüm CCI çalışanlarının kullanımına açılmıştır.

Platform kurulduğu günden bu yana 2.521 kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Platformdaki içerik sayısı 2.000'in üzerindeyken, bugüne kadar indirilen içerik sayısı 20.832’dir. Yalnızca 2021'de platformdan 2.699 e-kitap ve sesli kitap indirilmiştir.
2021'de üst düzey yöneticilerimiz ve geleceğin liderleri için Harvard Business School ile işbirliğine devam ettik. Belirlenen 100'den fazla aday arasından 60'ı daha fazla bilgi edinmek için gönüllü oldu ve Harvard Manage Mentor & HMM Spark çevrimiçi araçlarını aktif olarak kullanmaya başladı.
Koçluk Kültürü Oluşturma Projesi kapsamında İç Koçluk, Yönetici Koçluğu ve Dijital Koçluk alt projeleri ile Koçluk becerilerinin kullanımını yaygınlaştırdık. İç Koçluk'ta, hızlandırma 2.0 ve Liderlikte Kadın programlarının katılımcıları, iç koçluk yapmak için gönüllü oldular ve iç koçluk programının bir parçası oldular. Toplamda 40 şirket içi koç, 80 U30+ Yarının Liderleri Programı katılımcımıza koçluk verildi. Ayrıca, seçilen 15 kıdemli liderimize Yönetici Koçluğu desteği vermeye devam ettik. Son olarak, Berlin merkezli bir teknoloji ve koçluk hizmet platformu olan CoachHub ile iş birliği içinde kritik rollerde, ardıl hattında ve geleceğin liderlerinde bulunan 35 çalışanımız için Dijital koçluğu başlattık.
Öğrenme topluluğu etkileşimlerini hızlandırmak için sosyal platformumuz Workplace'te bir öğrenme pazaryeri forumu açtık. Forumda hem Öğrenme ve Gelişim gündemindeki son gelişmeleri duyurulmakta hem de çalışanları öğrendiklerini veya var olan küçük çaplı öğrenmeleri paylaşmaya teşvik edilmektedir.
75 çalışanımıza temel önceliğimiz olan İş İngilizcesi yetkinliklerini geliştirmeleri, İngilizce konuşan topluluklar alanlarında aksiyon almaları ve online eğitim önerileri için ücretsiz online eğitim desteği sunduk.

Tüm CCI ülkelerinden özel bir seçim süreci ile seçilen, “geleceğin liderleri” olarak tanımladığımız genç yetenekler grubu “U30+ Yarının Liderlerini İnşa Etmek Programı”nın katılımcılarının gelişimini farklı araç ve kaynaklarla sürdürdük. IMD işletme okulu ile ortaklaşa tasarladığımız program, tüm eğitimlerde üst düzey yöneticilerin katıldığı özel bir program haline geldi. Program katılımcılarına, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu olarak kendi ülkelerinde gerçek zamanlı bir iş zorluğu bulmaları sağlandı. Sponsorluk, koçluk ve mentorluk dahil olmak üzere 1 aylık bir hazırlıktan sonra 9 takım projesi sunuldu ve “Tacikistan'da Kadınları Güçlendirmek” Projesi kazanan olarak seçildi ve Ülke Genel Müdürleri'nin KPI'ları uygulamaya alındı.
Kapsayıcı Liderler yaratmak için 2021 Mart - Aralık ayları arasında tüm CCI ülkelerinde 100'den fazla CCI lideri için 3 dilde (Türkçe, İngilizce ve Rusça) “Önyargıdan Dahil Etmeye Çalıştayları” başlattık. Katılımcıların meslektaşlarına ve %55'i deneyimlerini Çok iyi olarak nitelendirirken, %36'sı bunun mükemmel bir deneyim olduğunu söyledi. ExCom üyeleri ile çalıştay ile devam eden program, sonunda program aracılığıyla oluşturulan öğrenmeler ve farkındalıklar üzerine eylem planlarına da yer verdi.
Bu dönemde, sanal sınıflar, CCI UNI LMS içerik paylaşımları, IMPACT Liderlik Davranışı hızlandırılmış kursları, yarışmalar, seçilen konuşmacılar ve tanınmış eğitimcilerden web seminerleri içeren Dijital Öğrenme Kataloğumuz kapsamında çalışanlarımız için çevrimiçi etkinlikler düzenlemeye devam ettik.

2021'de CCI Pakistan'ın başlattığı ilk Learn Fest'imizi gerçekleştirdik. 6 haftaya yayılan 6 günlük kapsamlı gündem, kapsamında CCI ülkelerinden 3.200'den fazla çalışan bu Dijital Öğrenme Festivaline katıldı. Etkinlikte yerel endüstri iş adamları, etkili medya kişilikleri, yıldız sporcular, Pakistan'dan şov dünyası efsaneleri ve CCI PKLT ile birlikte iç çevreden EXCOM üyeleri yer aldı.
Çalışanlarla İletişimimiz ve
Çalışan Bağlılığı
Çalışan bağlılığı, beşerî sermayemizi etkin bir şekilde yönetmek ve değer yaratmak için temel bir odak alanıdır.

CCI olarak, çalışanlarımızı ihtiyacı olduğu her alanda destekleme, becerilerini, bilgilerini, yetkinliklerini geliştirmek için gerekli sistem, süreç, program ve uygulamaları benimseme, çalışma ve yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen kaynakları ve çalışma ortamını sağlama yönünde CCI'ı “Mükemmel Bir İşyeri” yapma hedefimize kararlılıkla ilerliyoruz.
2021 yılında da CEO’muz tüm CCI ülkelerindeki çalışanlarımızla rutin olarak düzenlenen canlı yayınlarda bir araya gelerek şirketimizdeki gelişmeleri paylaşıp çalışanların sorularını cevapladı.

Tüm ülkelerde ülke Genel Müdürlerimiz de canlı yayınlar düzenledi. Liderlik ekibimiz yayınladıkları video mesajlar, yaptıkları canlı yayınlar ile çalışanlarımızı bilgilendirmeye ve farklı ortamlarda çalışanlarımızla bir araya gelmeye devam ettiler.
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Tabloyu incelemek için sola kaydırın
Toplam Ödüllendirme
Faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde hızlı tüketim malları sektörünün en iyi şirketi olma vizyonumuzu, rekabetçi ve yüksek performansı ödüllendiren ücretlendirme ve yan haklar uygulamalarıyla destekliyoruz. CCI olarak cinsiyet, ırk, dil vb. ayrımı yapmadan tüm çalışanlarımızı kucaklayan, hem kısa hem de uzun dönemli başarıyı destekleyen farklı planlarımızla, çalışanlarımızın gösterdikleri performansın ve yarattıkları değerin karşılığını yüksek standartlar ile almalarını sağlıyoruz. Çalışanlarımızın seviyelerini belirlerken eşitlik ve adalet değerlerimiz doğrultusunda, tamamen üstlendikleri işe ve sorumluluk alanına odaklanıyoruz.
2021’de bu amaçla tüm rollerin sorumluluk alanlarını tekrardan gözden geçirdiğimiz ve iş sorumluluklarını analiz ettiğimiz “Kademelendirme Projesi” ni tamamladık. Bundan sonra da rollerimizi düzenli olarak, belli bir sistematik çerçevesinde gözden geçirerek, değişen dünyaya hızlı uyum sağlamadaki önderliğimizi devam ettireceğiz.Ekonomik koşulları sürekli göz önünde tutarak çalışanlarımızın hem pazardaki konumunu hem de ücret paketlerini dengeli ve rekabetçi kalacak şekilde koruyoruz. Ücret artışlarını şirket stratejileri ile paralel, iş tanımlarına ve hedef yönetimi süreçlerine uyumlu olarak yaparken farklı pozisyonlar arasındaki iç ilişkileri ve piyasa koşullarını da dikkate alıyoruz.
Benzer şekilde, çalışanların sosyal gereksinimlerini göz önünde bulundurarak, çalışma ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla özel sağlık sigortası, hayat sigortası, işveren katkılı bireysel emeklilik planı ve hizmet ödülleri gibi çok çeşitli yan faydalar sunuyoruz. Çalışanlarımızın sağlıklarında olduğu kadar, hastalık ve vefat ile karşılaşmaları durumunda yaşayabilecekleri finansal sıkıntıları öngördük. Çalışanlarımızın talep etmesi durumunda hızlı bir şekilde devreye alınan çalışan kredisi mekanizmasını ile onların kötü günlerinde de onların yanında oluyoruz. Bunun beraberinde; çalışanlarımızın özel ve mutlu günlerini birlikte kutlamayı da ihmal etmiyor; evlendiklerinde, bebek sahibi olma gibi özel günlerde şirket olarak hediyeler veriyoruz.
CCI ülkeleri arasında eşitlik ve adaleti de '' bu konudaki politikamızı'' her CCI ülkesinin şartlarına uyumlu hale getirdik. 2022 ve sonrasında güncel ihtiyaçlara uyum sağlayan, dinamik ve güncel bir şekilde politika ve prosedürlerimizin nabzını tutmaya devam edeceğiz.

2021 yılı içerisinde satış ve üretim kadrolarımızda üretkenliği ve verimliliği arttırmak adına teşvik primi uygulamalarımızı standardize ettik, 2022 ve sonrasında değişen piyasa koşullarına uygun olarak hedefleri yakinen takip ederek üstün başarıyı ve şirkete yaratılan değeri ödüllendirmeye devam edeceğiz.
Bu yıl en büyük odaklarımızdan biri de çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığı oldu. Bu sebeple tüm CCI ülkelerimizdeki sağlık sigortası kapsamlarını, limitlerini ve içeriklerini inceleyerek ciddi iyileştirmeler yaptık. Ülkesinde emsal teşkil eden ilk uygulama örneklerine de imza attık; örneğin Irak ve Tacikistan’da çalışanlarımızı kapsayan özel sağlık sigortasını yayınladık. Ürdün’de sadece çalışanların kapsandığı sigortayı eş ve çocukların da kapsamda olacağı şekilde genişlettik. Orta Doğu coğrafyasında hayata geçirdiğimiz bu uygulama pazarda örnek temsil etmektedir.

2022 ve sonrasında ise hedefimiz, tüm ülkelerimizde çalışanlarımızın eş ve çocuklarını da kapsama almak olacak. Bunun beraberinde 2021’de uluslararası geçerliliği olan International SOS programının kapsamını genişleterek yurtdışı seyahatte veya görevde olan çalışanlarımızın da uluslar arası standartlarda sağlık hizmeti almasını sağlayacak iyileştirmeler ve geliştirmeler yaptık.

Ücret ve yan hakların yanı sıra; çalışanların motivasyonunu, bağlılığını ve performansını yükseltmeyi hedefleyen ve çalışanların kendini daha fazla geliştirmesine olanak tanıyan “Ödül ve Takdir” programlarımızı 2022 itibariyle bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirip, tek bir çatı altında toplayarak hayata geçirmeyi hedefliyoruz.
CCIDEA - CCI
Inovasyon Günü
CCI Türkiye Operasyonu İnovasyon Günü, tüm çalışanların inovasyon kültürü çerçevesinde hayata geçirdikleri proje ve fikirlerini sunmalarına olanak sağlıyor. İnovasyon Günü, CCI’ın en iyi hızlı tüketim malları şirketi olma vizyonu ve EFQM Modeli’nin “yaratıcılık ve inovasyondan yararlanma” hedefinden ilham alınarak oluşturulmuştur.
Çalışanlarımız, bu interaktif etkinlik aracılığıyla proje/ fikirlerini paylaşarak bir inovasyon kültürü geliştirme fırsatı yakalarken; CCI bünyesindeki topluluklarımız ve iş operasyonlarımız üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilecek yeni fikirleri teşvik etme fırsatı sunuyor. İnovasyon Günü ile CCIdea, OE projeleri ve İnovasyon Yarışması bir araya geliyor.

2020 yılından itibaren tüm CCI ülkelerinin katılımına açtığımız inovasyon günümüzün ikincisini 07 Ekim 2021 tarihinde yine dijital platformda gerçekleştirdik. Geçen senelerden farklı olarak, bu seneki organizasyonumuzu hayata geçmiş projelerin yanında yeni fikirleri de duymak, en iyilerini belirlemek ve fikir ekiplerimizi güçlü inovasyon araçları ile destekleyeceğimiz dijital bir inovasyon kampına dahil etmek yaklaşımı ile kurguladık.
2021 CCI Inovasyon günü kapsamında toplam 152 proje ve 528 yeni fikir başvurusu aldık. Tüm ülkelerimiz kendi lokal inovasyon günlerini organize ederek, en iyi proje ve fikirlerini belirlediler.Ülkelerin lokal inovasyon günü seçimleri sonrasında 7 CCI ülkesinden toplam 13 finalist projenin katılımı ile CCI One Innovation Day 2021’de şirketimizin en iyi 3 projesini seçtik. Ülkelerimizin seçimleri sonrasında final adımına kalmaya hak kazanan 12 fikir ekibimiz ile de Inovasyon Kamp Programımızı başlattık.
Anadolu Grubu Bi’ Fikir Festivali
(AG-BFF 2021)
Grup şirketlerinin katılımına açık olan Bi’ Fikir Festivali kapsamında, inovasyon alanında başarılı olanlar ödüllendirilmektedir.

2021 yılında AG-BFF yarı finaline en iyi 4 projemiz ile katıldık. CAT(Crowdsourcing AI Tutor), “Tedarik Zincirinde Yapay Zeka Uygulamaları” , “Coke Club (CCI Pakistan ) ve “PET Su Hattının Kombi Hatta Dönüştürülmesi - CCI Irak”.

CAT(Crowdsourcing AI Tutor) projemiz kaşif , “PET Su Hattının Kombi Hatta Dönüştürülmesi- CCI Irak” projemiz ise mucit kategorisinde AG-BFF 2021 finaline yükselip, CCI’ı temsil ettiler. AG BFF organizasyonunda CCI Türkiye olarak “En Fazla Proje Sahibi Şirket” başarı ödülünü aldık.
Kaşifler
  • Adel Kalemcilik > 1500kelime. com Platformu
  • Anadolu Efes Türkiye > Tabiatımız Özel
  • Coca-Cola İçecek Türkiye > CAT
Mucitler
  • Anadolu Isuzu > Akıllı Fabrika
  • Migros > Migros-Up
  • Anadolu Isuzu > Otomatik Yönlendirilmeli Araç
  • Anadolu Efes Türkiye > Girişim Kimya
  • Coca-Cola İçecek Irak > Pet Şişe Su Hattının Kombi Hattına Dönüştürülmesi